Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    Младеж, щом въпросът е опрял до 1000 лева или изхранването на децата значи още ти е рано за такава кола... Нищо лично, не се обиждай, и при мен така се получи - исках да си я взема още лятото, но ме повлекоха разни други по-важни харчове и засега го отложих
    мерсииии ... за 30 годишен ме накара да се чувствам добре ... и друго ще ти кажа колега .. за мен тая кола Алфа 159 е нищо повече от ЖЕЛЕЗО и ПЛАСТМАСА .. която се обезценява невероятно бързо и все пак изглежда добре ... за тея пари има по-добри решения за автомобил вероятно, не знам и не ме интересува, на мен 159 ми харесва .. и 1000 лв за 5-6 кила масло, филтри, 3-4 ролки пластмасови и една гума дето му викат ремък някак си ми се струват множко ... да знам .. цените са такива .. това е нов модел .. бля бля ... не не ми е рано за такава кола, в момента обслужвам 2 коли които общо с данъците и всичко излизат доста над обслужването на една 159 .. и нова мога да взема, ама защо да робувам на едно тенеке няколко години ...

Взимай 1.9 8в,слягай чип и не го мислиПовярвай ми,че обслужването на 2.4 няма да ти излезне 1000 лв.На мен 1.9 16в,смених почти всичко,без 2 външни ролки и горивен филтър/защото има засега само оригинален и е 130 лв./в това число-ангренаж,ролки,водна помпа,въздушен,поленов,масло и филтър,външен ремък и една ролка/която я има само в Аутоиталия оригинал-22 лв./-390 лв.-цените са с отсътпка,после си взех и чистачки за 60 лв.

П.С.М/у другото лятото обслужвах ТИ-то 2.0 ТС-и ми излезна малко повече
    бат Мъро ти си 3-тия дет ми го дава тоя акъл ... и мисля че си прав ...
    на 147-цата първоначалното с труда и подмина 500 доколкото помна
    Last edited by DiStefano; d.m.y г., 19:47.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
      мерсииии ... за 30 годишен ме накара да се чувствам добре ... и друго ще ти кажа колега .. за мен тая кола Алфа 159 е нищо повече от ЖЕЛЕЗО и ПЛАСТМАСА .. която се обезценява невероятно бързо и все пак изглежда добре ... за тея пари има по-добри решения за автомобил вероятно, не знам и не ме интересува, на мен 159 ми харесва .. и 1000 лв за 5-6 кила масло, филтри, 3-4 ролки пластмасови и една гума дето му викат ремък някак си ми се струват множко ... да знам .. цените са такива .. това е нов модел .. бля бля ... не не ми е рано за такава кола, в момента обслужвам 2 коли които общо с данъците и всичко излизат доста над обслужването на една 159 .. и нова мога да взема, ама защо да робувам на едно тенеке няколко години ...

бат Мъро ти си 3-тия дет ми го дава тоя акъл ... и мисля че си прав ...
      на 147-цата първоначалното с труда и подмина 500 доколкото помна
      Хич не му мисли тогава.159-ката е голям кеф,уникална кола за управление,уникално поведение на пътя и уникална визия
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Айде сега Мъри кажи едно безпристрастно мнение...Предполагам си карал 166 и сега си караш 159. Коя е с по-добро поведение на пътя, по-обезшумена, като цена за поддръжка коя излиза по-тънко? Питам, защото във форума доста се изписа за тия 166-ци , че превъзхождат от всякъде 159 (може би само за визията на 159 не са се чули лоши неща ).
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Айде сега Мъри кажи едно безпристрастно мнение...Предполагам си карал 166 и сега си караш 159. Коя е с по-добро поведение на пътя, по-обезшумена, като цена за поддръжка коя излиза по-тънко? Питам, защото във форума доста се изписа за тия 166-ци , че превъзхождат от всякъде 159 (може би само за визията на 159 не са се чули лоши неща ).
          Интересен и доста добър въпрос!!!
          147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Айде сега Мъри кажи едно безпристрастно мнение...Предполагам си карал 166 и сега си караш 159. Коя е с по-добро поведение на пътя, по-обезшумена, като цена за поддръжка коя излиза по-тънко? Питам, защото във форума доста се изписа за тия 166-ци , че превъзхождат от всякъде 159 (може би само за визията на 159 не са се чули лоши неща ).
            Първо 166 е по висок клас кола,не съм я карал за по-дълго или на дълъг път,предполагам че е малко по комфортна.159-ката сега със 16-ките вози сравнително меко,но предполагам че кат сложа 17-ките ще вози по твърдичкоСамото усещане във 159,е като в голяма и доста тежка кола,седи уникално добре на пътя/изпитано на 3 Януари на магистрала Хемус/.Интериора на 159 е много по як от на 166,даже централната конзола,която доскоро ме дразнеше,вече започва да ме кефи.За поддръжката немога да кажа,само знам че предните носачи на 159 са по евтини от на 166/на която задницата е доста скъпа за поддръжка/,за задницата на 159 незнам нищо,освен че задна главина струва над 300 лв./проверено днес/

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• 16-ки карам само зимата, лятото съм на 17". Единственната разлика, която намирам е че на 16" на колата и е по леко вървежа. И е по динамична. Разлика в по-меко или по-твърдо возене не намирам.
              Изводът ми е - 159-ката (1,9) трябва да се кара с леки колела. Надявам се лятото да и сложа ултра леки 17-ки и да видя как ще е.
              Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• Лятото карам на 18, зимата на 16... Разликата е невероятно голяма. На 16 колата е доста по-динамична и пъргава, вози по-меко и комфортно. На 18-те е като каручка, всяка неравност, макар и малка се усеща като дупка, в която никой не иска да влезне...

Моето мнение е, че този автомобил е създаден за 17 цолови гуми. Златната среда

Относно поведението на пътя - няма такова... Скоростта е без значение, просто навиваш волана и тя завива. Адски точен волан и много стабилно поведение. Адмирации за талянците...

Сравнението с 166 според мен е неуместно, коренно различни коли, все едно 5-та и 3-та серия на БМВ.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

• Скоростта е без значение, просто навиваш волана и тя завива. Адски точен волан и много стабилно поведение. Адмирации за талянците...
                  Тва недей да го казваш,шото ако видиш какво пише на рейките на 159-ките ща ти прилошееИма щампа на ВАГ Груп

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Тва недей да го казваш,шото ако видиш какво пише на рейките на 159-ките ща ти прилошееИма щампа на ВАГ Груп
                    Което обяснява що са толкоз афиф рейките!
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Стискаш зъби и сменяш, кво да правиш...

"То уно кое требе, си сака...!"

Дали е ВАГ или не е ВАГ, все тая... решили са, и такива са сложили. Като е една шапка пара аре да седи в гаража тогава. То в тази кола няма нищо хубаво освен дизайна и удоволствието от това да я изцедиш по завоите!
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                      Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

• Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
                        То в тази кола няма нищо хубаво освен дизайна и удоволствието от това да я изцедиш по завоите!
                        Ебати , вие верно ще ме откажете от тая машина! Тъкмо пак бях започнал да се самоубеждавам тя да е следващата и отново се връщам на планетата земя с идеята да пробвам Делта/Браво.... И все пак, ако имаш и една малка кола от типа на Панда за из града, а тази я ползваш само за извънградски воаяжи, не би трябвало да се скапва толкова често или бъркам?!?
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ебати , вие верно ще ме откажете от тая машина! Тъкмо пак бях започнал да се самоубеждавам тя да е следващата и отново се връщам на планетата земя с идеята да пробвам Делта/Браво.... И все пак, ако имаш и една малка кола от типа на Панда за из града, а тази я ползваш само за извънградски воаяжи, не би трябвало да се скапва толкова често или бъркам?!?
                          кой каквото да ти казва двете платформи нямат сравнение
                          направи един тест драйв и на двете и сам ще се убедиш
                          между другото и Мъри имаше тази дилема.

Comment

• Определено с две ръце за Бравото и с три за Делта-та (190-коньовата). На последната съм ходил на тест драйв...Сравнено с Алфата ще ти се стори леко "лодка", но пък всичко друго мен лично повече ми харесва
                            п.с. А забравих, че на Италфеста 2009 направих и едно кръгче на Бравото То определено е по-близо като пътно поведение до Алфите..
                            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 12:41.
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Не знам какво и се чупи на 159-ката - за една година минах вече 25 000 км. Много ли е - малко ли е, не знам.

Никакви проблеми с окачване, рейки и т.н. Да - малко е твърдичко окачването - но то си е направено така, и ние знает какво искаме и за това я купуваме. Съмнявам се, че някой дава толкова пари за 159-ка - само заради външният и вид.

Колега - ако ти е паднала на сърцето - вземай 159 и няма да съжаляваш, ако ли не - купувай нещо друго.
                              Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Определено с две ръце за Бравото и с три за Делта-та (190-коньовата). На последната съм ходил на тест драйв...Сравнено с Алфата ще ти се стори леко "лодка", но пък всичко друго мен лично повече ми харесва
                                п.с. А забравих, че на Италфеста 2009 направих и едно кръгче на Бравото То определено е по-близо като пътно поведение до Алфите..

Предишната ми кола беше Дедра, та "лодката" не ме притеснява, само дето най-вероятно ще е 165 коньовата... Ще видим, така или иначе имам още няколко месеца време, мога и да направя един-два тестдрайва.
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X